Over Van Wanrooij

Wij ontwikkelen en realiseren woningbouwprojecten in een groot deel van Nederland. Al jarenlang ligt de focus op de provincies Noord-Brabant en Gelderland en de afgelopen jaren ook op de regio’s Utrecht en ‘t Gooi. De komende jaren gaan we ons actiever positioneren op de grote nieuwbouwmarkt in en rondom de Randstad. Daarnaast hebben wij in Waardenburg een warenhuys voor de verkoop van onder meer keukens en badkamers, en beheren we commercieel vastgoed. Met de inzet van ca. 300 deskundige en betrokken medewerkers kunnen we steeds sneller en kwalitatief hoogwaardiger werk leveren. 

Door ondernemerschap, vakmanschap en daadkracht heeft ons familiebedrijf sinds 1969 een sterke marktpositie opgebouwd, waarmee we het komende decennium verder kunnen. 

Bekijk het Jaarboek 2018 - 2019
Over Van Wanrooij

Innovatief

Innovatief

Nooit stilstaan. Altijd verder gaan. Dat is een van onze kernkwaliteiten. Zo zijn we erin geslaagd om ons flexibele woningconcept Optio en onze werkwijze Optimaal Bouwen te integreren. Dit leidt ertoe dat we steeds meer projecten binnen een bouwtijd van 100 werkdagen kunnen realiseren, met een vrijwel foutloze oplevering. Tegelijkertijd bieden we onze klanten steeds meer mogelijkheden om zelf veel inbreng te hebben bij het ontwerp van hun huis. Bijvoorbeeld de vrijheid om hun woning naar eigen wens uit te breiden, in te delen of af te (laten) werken. Om dit te realiseren ligt de focus in al onze bedrijfsprocessen op het denken vanuit de klant en het realiseren van klanttevredenheid.


Competitief

Wij zijn voortdurend bezig onszelf te ontwikkelen en slimmere innovatieve concepten te bedenken om een voorsprong op de concurrentie te bereiken en te houden. Onze ambitie is om de komende jaren een digitale transformatie te bewerkstelligen. Hieraan liggen een aantal technologische ontwikkelingen ten grondslag waar we al ver mee zijn: analyse van big data van klantwensen, digitalisering van het ontwikkelproces met behulp van de woningconfigurator en VR-bril en digitalisering van het koopproces (Van Wanrooij-app, e-commerce).

Competitief

Charitatief

Charitatief

Sinds vele jaren acteren we met ons bedrijf niet alleen voor onszelf. Van oudsher maken wij actief deel uit van de ons omringende samenleving. Ook daarbij zijn we verder. Thema’s als maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid en milieu zijn diepgeworteld in ons DNA. Daarnaast voeren wij een structureel beleid op het participeren in goede doelen. Organisaties en mensen in allerlei leeftijdsgroepen, met of zonder beperking, doen vaak een beroep op ons. Waar mogelijk proberen wij hieraan mee te werken.


Duurzaam

Verder kijken dan vandaag betekent dat je je als bedrijf bekommert om milieukwesties en duurzaamheid. Daarom streven wij ernaar woningen te bouwen die evenveel energie opwekken als ze verbruiken, oftewel ‘Nul-op-de-Meter’ (NOM). Dat is ons al gelukt in uitbreidingswijk De Donk in Boekel. Komend jaar gaan minstens 10 NOM-projecten concreet in uitvoering. Daarnaast zijn ook appartementen volgens dit duurzaamheidsconcept in ontwikkeling. Samen met onze ketenpartners zijn wij voorbereid op het realiseren van een ‘gasloze’ toekomst in de woningbouw. Niet alleen omdat het moet, maar juist ook omdat het kan. Puur omdat wij verder kijken.

 

Duurzaam
Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

Voor ons betekent verder kijken dat je meer wilt zien dan je eigen belangen. Al bijna 50 jaar maken wij actief deel uit van de ons omringende samenleving. Zowel in onze vestigingslocaties als ver daarbuiten. Onze organisatie voert onder meer een structureel beleid op het participeren in goede doelen. We steunen vele lokale, regionale en landelijke sport-, muziek-, en andere maatschappelijke verenigingen en evenementen. Je treft ‘Van Wanrooij’ op diverse borden langs de lijn aan. Daarnaast bieden wij mensen met een beperking kansen om actief deel te nemen en erbij te horen. Daarbij kijken we steeds verder.


Opleiden voor de toekomst

In de bouw- en projectwereld staat er zelden iets stil. Dat betekent dat we ons continu blijven ontwikkelen. Vandaar dat we veel belang hechten aan opleiding op elk gebied en niveau. Zo zijn we actief in het aanbieden van stageplaatsen op de bouw en kantoor. Enerzijds met het doel jongeren het vak beter te laten leren in de praktijk, anderzijds door mogelijk nieuwe medewerkers hieruit te rekruteren. We werken veelal met stagiaires op mbo- en hbo-niveau. Vaak studenten bouwkunde, maar ook enkele van andere opleidingen. Bekijk de actuele vacatures »

Opleiden voor de toekomst

Gezond werkt beter

Gezond werkt beter

Werken in de bouw vergt vaak veel van lichaam en geest. Vanuit menselijke en bedrijfstechnische optiek is het voor ons hoofdprioriteit om onze medewerkers in goede conditie te houden. Dat betreft ook de mentale gesteldheid: hoe tevredener ons personeel, hoe beter de resultaten. Met trots kunnen we melden dat er in 2017 12 medewerkers hun jubileum vierden, waarvan twee 40 jaar en één ging met vroegpensioen na bijna 46 jaar! Een gezonde geest in een gezond lichaam. Er zijn regelmatig groepen collega’s die deelnemen aan (mede door onszelf georganiseerde) sportieve evenementen. Ook het afgelopen jaar konden we weer enkele fraaie staaltjes van teamspirit en doorzettingsvermogen noteren. Een goed werkklimaat verbindt!


Continuïteit

Succes vandaag garandeert ook in de bouwwereld geen succes voor morgen of overmorgen. Als ondernemend bedrijf is verder kijken daarom een noodzaak. Waar zijn de komende jaren potentiële bouwlocaties te vinden? Hoe maken we daar de beste kans om uiteindelijk het werk waar we goed in zijn te mogen uitvoeren? Van oudsher zijn wij zeer goed vertegenwoordigd in Noord-Brabant en Gelderland. Sinds enkele jaren zijn we als ontwikkelaar ook actief in de regio’s Utrecht, ‘t Gooi en Amsterdam. We hebben afgelopen jaar meerdere tenders gewonnen, mede dankzij ons flexibele woningconcept Optio. Het succes van morgen behaal je door verder te kijken.

Continuïteit

Vastgoedbeheer

Vastgoedbeheer

Al enkele jaren bevorderen wij de continuïteit van onze organisatie mede door te investeren in vele vormen van vastgoed. Dat doen we niet alleen in woningen, maar ook in kantoorruimten, winkelruimten en bedrijfsruimten. Ons vastgoedbeheer past naadloos bij de wijze waarop wij als familiebedrijf al decennia opereren. Namelijk door een hechte, duurzame band met onze relaties te smeden. Door middel van proactief beheer treden wij op als regisseur in het belangenveld tussen huurders en eigenaren, waarbij we verder kijken dan alleen de stenen. Specifiek voor onze huurwoningen hebben wij een website ontwikkeld.


Digitaal

Wij streven onverminderd naar de optimale klantbeleving. Aangenaam wonen begint immers met het creëren van de juiste verwachtingen. Vandaar dat wij ons al een aantal jaren bezighouden met het ontwikkelen van eigentijdse presentatietechnieken. Ons innovatieve karakter betreft enerzijds het nog verder digitaliseren van onze bedrijfsvoering en anderzijds de klant nóg beter van dienst te kunnen zijn. Nieuwbouw kopen is voor veel van onze klanten een complete digitale belevenis. Daarbij kijken ze verder, maar ook steeds vroeger en beter naar wat hun mogelijkheden zijn.

Digitaal

Optimale klantbeleving

Optimale klantbeleving

Een goed voorbeeld van optimale klantbeleving en het bieden van sfeer en beleving is ons nieuwe inspiratiemagazine Kies. Doel hiervan is om klanten te inspireren met vele mogelijkheden voor het uitbreiden, indelen en afwerken van hun nieuwe woning. Wij bieden deze service, naast alle digitale tools zoals de nieuwbouw app, om klanten de mogelijkheid te geven thuis op de bank te dromen over hun nieuwe woning. Ook kunnen klanten uitgebreid ‘binnenkijken’ in sfeerrapportages bij kopers thuis. Deze kopers hebben zich hiervoor via een fotowedstrijd opgegeven en tonen met trots hun Van Wanrooij woning.