Een functie als calculator of kostendeskundige bij Van Wanrooij is interessanter dan je denkt. Stoffig is het vak allang niet meer. Maar wat maakt het werk zo leuk? We houden de teamleden van de afdeling Calculatie een spiegel voor.

In de spiegel zien we..

..Ron (31), Mark (46), Marc (52) – met een c - en Berry (65): het team dat alles over bouwkosten weet. 

25 jaar in dienst, hoe hou je dat vol Marc?

“Dat is niet zo moeilijk hoor. Ik voel me hier thuis en er is veel dynamiek in de projecten. Ik ben als persoon gevoelig voor sfeer. Die is hier goed, dus waarom zou ik veranderen? Deels neem ik nu de functie ‘hoofd calculatie’ van Berry over, omdat hij volgend jaar met pensioen gaat.”

Ron, jij begon hier na je hbo-opleiding Bouwkunde. Was het gelijk voor de leeuwen?

“Zo heb ik dat niet ervaren. Calculeren leer je door het in de praktijk te doen. Ik ben vanaf het begin goed begeleid en werk nu zelfstandig aan projecten. Dat is ook gelijk het mooie van Van Wanrooij; heb je jezelf bewezen? Dan krijg je vertrouwen. Voor je het weet ben je onmisbaar in de organisatie.”

22 jaar werkervaring en toch koos je voor Van Wanrooij. Waarom Mark?

“Ooit begon ik als calculator bij een loodgietersbedrijf en groeide door tot Manus van alles. Calculatie bleef echter mijn ding. Ik ging naar Van Wanrooij vanwege de mooie projecten en omdat het gewoon goed voelde. We calculeren hier voor eigen projectontwikkeling, dus je bent een onmisbare schakel in het bouwproces. Het is afwisselend en ik kan je verzekeren dat het vak allang niet meer stoffig is.”

  • Calculator 4.png
  • Calculator 2.png
  • Calculator 5.png
  • Calculator 8.png

 

De kracht van de calculator..

“.. is dat je de spil bent in het bedrijf. Je brengt risico’s in kaart en bepaalt samen met de directie het kostenniveau van alle projecten. Op jouw inschatting wordt een besluit genomen en dat maakt het werk interessant. Wij bepalen het niveau waar een projectleider straks mee aan de slag kan.”

Het werk doen we hier..

“.. op z’n Van Wanrooijs. Hard werken en veel werk verzetten. Met z’n vieren ramen en calculeren we nu meer dan 1.500 woningen per jaar. Maar niet als een kip zonder kop. We hebben strakke processen die we steeds slimmer maken. De manier van werken is informeel en we zitten dicht op de bal. En er mag gelachen worden, want humor werkt.”

Onze focus ligt op..
“..BIM. Dat neemt nu een vlucht in de organisatie. Wij halen al meer dan 50% uit de modellen en het doel is om er steeds meer uit te halen. Met de modelleurs zijn we bezig om het model slimmer te maken.”

Berry, wat kun je hier nog meer?

“Doorgroeien en aanpakken. Iets nieuws doen. Zit je al een tijdje vastgeroest bij een bedrijf? Wees niet bang voor de volgende stap. Wachten is zonde van je tijd. Bij van Wanrooij hebben we het goed voor elkaar. De sfeer is goed. Dat is echt de overweging waard.”

De nieuwe teamgenoot..

“.. moet vooral open zijn en collegiaal. We hebben een teamplayer nodig. Iemand met ervaring of een schoolverlater. Een vakgenoot met liefde voor calculeren en met een karakter dat past bij een familiebedrijf. We zoeken een echte spelverdeler, geen topspits die alleen maar kan scoren.”

Kijk je weleens in de spiegel en vraag je jezelf af: zit ik nog wel op de juiste plek? Of: wat ga ik na mijn opleiding doen? Check onze vacature voor calculator en ontdek of het wat voor jou is! Onze P&O-collega Lyanne kan al je vragen beantwoorden. App naar 06-51307250 of bel 073-735340648.