Bij Van Wanrooij vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Met collega’s, maar ook vakinhoudelijk. Om daar een beeld bij te krijgen vragen we onze collega’s: Wat maakt je vak leuk? Met deze keer in de hoofdrol: BIM-modelleur Meike Keetels.

Uitdaging

“Ik rolde de bouwwereld in toen m’n ouders een huis gingen bouwen. Door mee te helpen ontstond mijn liefde voor de bouwtechniek. Na mijn opleiding kon ik aan de slag bij een architectenbureau, maar na twee jaar als bouwkundig tekenaar wilde ik verder. Een vriend tipte mij op de functie BIM-modelleur. Ervaring met BIM had ik niet, maar mijn gestructureerde werkwijze paste goed bij Van Wanrooij. Daardoor was er een klik. Ik ben samen met Van Wanrooij de uitdaging aangegaan om me helemaal in BIM te verdiepen.”

Modellenwerk

“En nu hou ik me dus iedere dag bezig met modellenwerk, maar dan zonder catwalk. Ik word echt vrolijk als ik een model heb gemaakt waarin alles klopt en waar nauwelijks clashes uit voortkomen. Dat streven naar perfectie zit in mij. Dat moet ook wel, want als modelleur heb je veel verantwoordelijkheid. Het moet gewoon goed zijn.”

Waardering

“Als vrouw in een mannenwereld is het niet altijd even makkelijk. Ik heb het gevoel dat vrouwen zich soms net wat meer moeten bewijzen in de bouwwereld. Gelukkig kan ik daar steeds beter mee omgaan en sta ik m’n mannetje wel. Ik heb genoeg pit en ben positief ingesteld. Dat helpt. Naast dat ik het gezellig heb met collega’s en het werk leuk vind, is voor mij het belangrijkste is dat ik me hier gewaardeerd voel.” 

Optimaliseren

“Die waardering verdien je onder andere door goed werk te leveren. Als modelleur verwerk ik alle informatiestromen in een 3D-model. In het model checken we samen met onze partners of alles klopt en proberen we voor alle partijen zoveel mogelijk data in het model te verwerken. Door dat goed te doen voorkom je bouwfouten en kun je sneller werken. Dat proces optimaliseren houdt me scherp. Ik wil er het maximale uithalen voor de hele bouwketen.”

Ontwikkelen

“Ik ben van mezelf niet iemand die ver vooruitkijkt. Ik leef meer in het nu en ben tevreden met hoe het gaat. Het is geruststellend om te weten dat ik me bij Van Wanrooij kan blijven ontwikkelen. Als ik de uitdaging mis, dan ga ik daar iets aan doen. Zo lijkt het me leuk om in de toekomst scripts te kunnen schrijven waarmee modellen eenvoudig opgezet kunnen worden. Van Wanrooij geeft me vertrouwen en ruimte om dat te ontdekken.”

Wil jij net als Meike ook modelleren en werken als BIM-modelleur? Check dan snel de vacature! Onze P&O-collega Lyanne kan al je vragen beantwoorden: app naar 06-51307250 of bel 073-5340648.