Als je net bent afgestudeerd heb je zin in je nieuwe baan, je barst van de energie en staat te popelen voor het echte werk. Maar ook als je al even aan het werk bent, kun je jezelf blijven ontwikkelen. Om onze starters en andere jonge collega's te ondersteunen met hun persoonlijke groei biedt Van Wanrooij hen de mogelijkheid om een het POP-traject te volgen. Leuk én leerzaam voor zowel de deelnemers als hun leidinggevenden.

Over aandacht en groei
In 2020 zijn 16 jonge collega’s van kantoor,  in de leeftijd van 22 tot 36 jaar, van werkvoorbereider tot aan marketeer en van BIM-modelleur tot aan projectontwikkelaar, samengebracht in een uitdagend POP-traject. De trainingen worden gegeven door een inspirerende begeleider met veel ervaring in de bouw: Marcel Dullaart (via de BOB).

Voorafgaand aan de training zijn van alle POP-deelnemers de leerdoelen in kaart gebracht, welke leerdoelen met te nemen concrete stappen, zijn verwerkt in een persoonlijk ontwikkelplan. Dit kan zowel voor de deelnemers als voor de leidinggevende (die de leerdoelen scherp moet kunnen analyseren) een uitdaging zijn. Dus niet alleen de jeugd, maar ook de leidinggevenden worden onder handen genomen door Marcel.

Ervaring is de beste leermeester
Marcel weet de trainingen levendig te brengen. In de eerste training over communicatie is ervaren dat makkelijk vergissingen begaan worden op basis van meningen en aannames. Ook de onderwerpen samenwerking, timemanagement en persoonlijke effectiviteit passeren de revue.

“De tools uit de trainingen pas ik toe om gerichter en efficiënter gesprekken te voeren.”

Lieneke van der Molen, Calculator

“Mooi dat we met jonge mensen uit verschillende functies dit samen doen, op deze manier leer je elkaar en elkaars werkzaamheden beter kennen!”

Willem Jongen, Werkvoorbereider