Van Wanrooij koopt ziekenhuislocatie Hilversum

Vandaag is bekend gemaakt dat Van Wanrooij Projectontwikkeling een groot deel van de huidige ziekenhuislocatie in Hilversum heeft gekocht. Op deze 5 hectare grote locatie wil Van Wanrooij in de toekomst circa 300 woningen gaan realiseren.

Per 1 oktober wordt Van Wanrooij de nieuwe eigenaar van de locatie. Vanaf die datum huurt Tergooi voor een periode van 5 jaar het huidige ziekenhuis terug van Van Wanrooij. De verkoop is de afronding van een zorgvuldig opgezette en doorlopen tenderprocedure door Tergooi en diens adviseur Elders Consultancy uit Castricum. De directie van Van Wanrooij is zeer verheugd met de verwerving van deze mooie ontwikkellocatie die een mooie aanvulling betreft op de ontwikkelportefeuille van het bedrijf.

Toekomstige woningbouwlocatie

Op de locatie zit reeds een woonbestemming voor de bouw van 300 nieuwe woningen. In de komende periode wil Van Wanrooij samen met de gemeente Hilversum en eventuele andere stakeholders in overleg om de plannen voor woningbouw nader uit te werken. Het is de planning om begin 2023 met de 1e fase van het project aan te vangen. De 2e fase van het plan staat gepland voor medio 2025 en zal starten wanneer het nieuwe ziekenhuis voor Tergooi gereed is en het huidige ziekenhuis op de locatie gesloopt is.

Meer informatie hierover is later te vinden via www.ditisvanwanrooij.nl.