De wijk van boven

Grote gebiedsontwikkelingen duren jaren voordat ze klaar zijn. Fase voor fase komt een complete wijk tot leven en iedere wijk heeft een andere opzet. Hoe ziet dat er vanuit vogelperspectief uit? We vliegen over drie recente gebiedsontwikkelingen.

Mettegeupel is een project met 84 woningen en de nieuwbouw van hospice De Oase. Het plan biedt nieuwbouwwoningen in verschillende prijsklassen voor starters, doorstromers, gezinnen en senioren. De middelste zone is ruim ingericht als parkzone met strakke looppaden en is ideaal voor kinderen om te spelen.

Oss, Mettegeupel

Het Leeuwse Veld is een grootschalige gebiedsontwikkeling in Beneden-Leeuwen en wordt gefaseerd ontwikkeld. Het Leeuwse Veld Oost, met de prachtige natuurspeeltuin Het Speelse Veld, is volledig bewoond. Het Leeuwse Veld West is in aanbouw. In de toekomst groeien de twee gebieden naar elkaar toe en ontstaat een wijk met circa 430 woningen.

Beneden-Leeuwen, Het Leeuwse Veld

Park Luistruik is mooi gelegen in een parkachtige omgeving nabij het centrum van Nuenen. Alle woningen zijn verkocht of verhuurd en het plan is bijna gereed. Verspreid over meerdere deelfases zijn in Park Luistruik circa 375 woningen en appartementen gerealiseerd. Dat is zowel koop- als huuraanbod.

Nuenen, Park Luistruik