Borgdonck o.g. koopt appartementencomplex Rozenoord in Vught

Borgdonck o.g. (onderdeel van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling) heeft onlangs een handtekening gezet onder een contract voor de aankoop van 35 appartementen in het nog te bouwen complex Rozenoord te Vught. DURA Bouw Zuid B.V. trad op als verkoper en zal tevens de realisatie op zich nemen.

Alle 35 appartementen uit dit bijzondere plan worden in de categorie middeldure huur door Borgdonck op de markt gebracht en aan diens portefeuille toegevoegd.

Het project wordt deels circulair ontwikkeld. Het historische hoofdgebouw blijft intact en dakpannen worden hergebruikt voor een deel van de nieuwbouw. Naast circulariteit is er ook ruimte voor natuurinclusiviteit. Zo wordt lokaal regenwater gebruikt voor de bewatering van de binnentuin en voor vogels een aantrekkelijke plek gecreƫerd met voldoende ruimte voor groen en een groot aantal nestkasten.

Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. Half juni starten de eerste werkzaamheden op de bouwplaats. De oplevering staat gepland voor eind 2022. Zowel Borgdonck alsook DURA hebben zin om aan de slag te gaan en kijken uit naar een mooie samenwerking.