Van Wanrooij Projectontwikkeling verkoopt complex met 198 appartementen Rijnvliet Utrecht

Van Wanrooij Projectontwikkeling heeft in samenwerking met gemeente Utrecht een wooncomplex met 198 appartementen ontwikkeld dat gerealiseerd gaat worden langs de Stadsbaan in Utrecht. Het gebouw vormt de entree van de wijk Rijnvliet aan de zuidoostkant van Leidsche Rijn.

Fraai ontwerp

Het gebouw heeft een gevarieerd ontwerp met fraaie metselwerkarchitectuur en natuurlijke materialen. Dit ontwerp is onder supervisie van ontwerpbureau De Zwarte Hond tot stand gekomen met behulp van drie architectenbureaus: Inbo uit Amsterdam, Jaakko van ’t Spijker uit Rotterdam en Zecc uit Utrecht. In het gebouw zijn parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers opgenomen onder een parkeerdek dat wordt ingericht met drie groene binnentuinen. Deze tuinen zijn in verschillende thema’s ontworpen door landschapsarchitecten van het Utrechtse BuroSRO.

Waardevolle aanvulling

"Wij hebben met deze grootschalige ontwikkeling invulling mogen geven aan de wens van de gemeente Utrecht om meer woningen toe te voegen aan de nieuwe wijk Rijnvliet. In nauwe samenwerking met Syntrus Achmea en overige betrokkenen kunnen wij deze nieuwe wijk vormgeven", aldus Clemie van Wanrooij, directeur Van Wanrooij Projectontwikkeling. "Rijnvliet is een groene en waterrijke woonomgeving met een zeer gevarieerd woningaanbod. De 198 huurappartementen zijn een waardevolle aanvulling voor zowel de wijk als de stad." 

Gevarieerde doelgroep

De appartementen aan de Stadsbaan in Rijnvliet variëren tussen de ca. 60 en 135 m² en zijn geschikt voor meerdere doelgroepen: gezinnen, senioren en starters in het middenhuursegment en vrije sector huur. Syntrus Achmea verwerft de woningen namens het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) en een Nederlandse verzekeraar, elk voor 50 procent. Bij de transactie werden we begeleid door Capital Value en Topic Real Estate.

De bouwwerkzaamheden zullen begin 2021 aanvangen en worden door Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen uitgevoerd. Meer informatie over Project Rijnvliet vind je hier.