Van Wanrooij in top 3 van grootste projectontwikkelaars

Cobouw heeft voor het eerst een ranglijst samengesteld met de 20 grootste projectontwikkelaars die woningen ontwikkelen op eigen grond. Op basis van de ranglijst bekleden we een 4e positie over de periode 2016-2020. Als we kijken naar alleen het laatste jaar 2020, dan staan we in de top 3 van Nederland!

De cijfers over 2020 zijn voorlopig en gebaseerd op basis van Kadastergegevens. In 2020 verkochten we totaal meer dan 1850 woningen, waarvan ruim 700 op eigen grondposities (aldus Cobouw resp. Kadaster). Ons aandeel dat ontwikkeld is op eigen grondposities is feitelijk hoger, omdat we veelal ontwikkelen op basis van grondpositie die voorheen tot ons eigendom behoorden en via een bouwclaimmodel aan gemeenten is geleverd. De woningverkopen op basis van een bouwclaimmodel is in de ranglijst van Cobouw niet opgenomen.

Van Wanrooij zet zich reeds jarenlang in voor actieve verwerving van grondposities, zowel binnenstedelijk als ook aan de randen van dorpen en steden. Dat doen we al ruim 20 jaar succesvol. Op basis van een gezonde bedrijfsvoering leveren we graag een flinke bijdrage aan het ontwikkelen, verkopen en bouwen van nieuwbouwwoningen en -appartementen in Nederland. We zijn voornamelijk actief in de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en breiden ons werkgebied de laatste jaren uit naar Noord- en Zuid Holland. We zetten ons in om aangenaam wonen voor een zo breed mogelijk publiek mogelijk te maken.

Bron: Kadaster / Cobouw