Van Wanrooij sponsort onderdeel Vinkelse molen

Ruim 10 jaar geleden ontstond het idee om korenmolen De Zwaan te herbouwen. Meer dan 140 vrijwilligers sloegen de handen ineen en kregen het voor elkaar: de molen draait! De molenaars produceren inmiddels meel aan bakkers en particulieren uit de omgeving. Aan dit bijzondere stukje erfgoed met sociale doeleinden leverde Van Wanrooij een bijzondere bijdrage: naast diverse materialen in de afgelopen jaren sponsorden we tot slot een molenonderdeel, namelijk de betimmering van de molenkap.

Op woensdag 10 november overhandigde directeur Joris van Wanrooij de cheque aan voorzitter Hans van de Ven en bestuurslid Jan van der Lee. Daarbij waren ook collega’s Jos van Daal, Wilbert van Herpen, Dirk Dobbelsteen, Walter van Dijk en John Korsten aanwezig. Zij hebben allemaal als vrijwilliger meegeholpen aan de herbouw van De Zwaan. Mooi om te zien dat onze collega’s met hun bouwkundige kennis hebben kunnen bijdragen aan het project. De stichting: “Namens alle vrijwilligers danken wij Van Wanrooij voor hun geweldige donatie. Samen met onze sponsoren en vrijwilligers laten wij zien dat met gezamenlijke inspanning alles mogelijk is.”

Meer dan een bouwproject
De molen is meer dan een uitdagend bouwproject. Het is een sociaal project waar mensen samenkomen om te werken, of een bezoekje te brengen aan de multifunctionele ruimte Onder de Meule. De Zwaan is een mooie, fijne plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het biedt straks ruimte aan educatie, recreatie en zorg.

Vinkelse Molen De Zwaan
Een project als deze behoeft natuurlijk voldoende financiële middelen. Onder andere door subsidies van de gemeente, inkomsten vanuit een kringloopwinkel en vanuit multifunctionele ruimte Onder de Meule kwam het idee tot realisatie. Zonder de hulp en bijdragen van alle vrijwilligers was dat natuurlijk niet gelukt. Om de kosten voor de realisatie helemaal gedekt te krijgen, zijn nog enkele molenonderdelen beschikbaar voor sponsoring.