Persbericht: Nieuw bouwplan in centrum Sint-Michielsgestel

Bron: gemeente Sint-Michielsgestel | Tussen de toren en het parkeerterrein aan de Schijndelseweg bouwt Van Wanrooij Projectontwikkeling ‘De Raadskamer’. Dinsdag 16 april jl tekenden gemeente (Burgemeester Jan Pommer) en ontwikkelaar (Directeur Clemie van Wanrooij) de koop- en ontwikkelovereenkomst. De Raadskamer bestaat uit circa 800 m² commerciële ruimte, een parkeergarage en 27 koopappartementen.

De Gemeente Sint Michielsgestel schreef in 2018 voor deze locatie een tender uit en nodigde verschillende ontwikkelaars uit om een plan in te dienen. Het winnende plan van Van Wanrooij zet in op nieuwe mobiliteit ,wonen voor jong en oud, gezonde stedenbouw en duurzaamheid. Denk aan elektrische fietsen, elektrisch autorijden en een gezonde en duurzame binnentuin. De appartementen spelen voornamelijk in op de doelgroep senioren. De “kleinere” appartementen zijn geschikt voor starters of alleenstaanden. De combinatie van jong en oud houdt het complex levendig en divers. De ruime binnentuin zorgt voor ontmoeten en verbinden. Jongeren en ouderen kunnen op deze wijze samenwonen en elkaar ontzorgen en waar nodig verzorgen. De verwachting is dat de appartementen rond de zomer in verkoop gaan via Boumij makelaars uit ’s-Hertogenbosch. Op de begane grond komen naast een parkeergarage op maaiveld niveau circa 800 m2 commerciële ruimte. De voorkeur gaat uit naar een invulling met vershoek (bakker,slager, groenteboer) aan de zijde van de Albert Hein en mogelijk daghoreca aan de andere zijde. De komende maanden zal er meer duidelijkheid komen over de exacte invulling van de commerciële meters.

“Nu we de overeenkomst hebben getekend, kan de bouwvergunning aangevraagd worden. Ik hoop dat we begin volgend jaar de eerste schop de grond in kan” aldus wethouder Ed Mathijssen. Van Wanrooij Projectontwikkeling BV ontwikkelde ook ’t Dommelsch Huys. “Met het Dommelsch Huys hebben we een mooie start gemaakt van het centrumplan. We zijn dan ook trots dat we met De Raadskamer ook de sluitsteen van het centrum mogen realiseren aldus Gerard Klomp van Van Wanrooij Projectontwikkeling” Architect Geert Bosch uit Berlicum is verantwoordelijk voor het ontwerp van het project.

De planning
Binnen enkele maanden de ontwikkelaar een bouwvergunning aan. Deze komt zes weken ter inzage en wordt uiteindelijk vastgesteld door het college van B&W. Na de zomervakantie slopen we de winkels van het Hoefijzer. Daarna wordt er archeologisch onderzoek gedaan op de locatie, waarna we aan het einde van het jaar de gronden aan Van Wanrooij overdragen. We hopen dat er begin 2020 dan gestart kan worden met de bouw. Dit is uiteraard afhankelijk van de sloop, het archeologisch onderzoek en de vergunningprocedure

 

vanwanrooij.nl/sint-michielsgestel-de-raadskamer

 

  • Tekenen Torenblok.jpg
  • STMIC_20181031_CamVV_LR.jpg
  • STMIC_20181031_Cam01_LR.jpg
  • STMIC_20181031_Cam02_LR.jpg
  • STMIC_20181031_Cam04_LR.jpg
  • STMIC_20181031_Cam05_LR.jpg