De vervolgfasen van nieuwbouwwijk Park Luistruik in Nuenen kunnen officieel van start. Gemeente Nuenen en projectontwikkelaar VOF Park Luistruik (een samenwerking tussen Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD Ontwikkeling) hebben overeenstemming bereikt over de invulling van de vervolgfasen van het plangebied.

Met de ondertekening van de anterieure overeenkomst op 10 oktober 2018 is de weg vrij voor de bouw van 24 huurappartementen, 28 luxe koopappartementen en 85 grondgebonden woningen. Naar verwachting start de verkoop van de eerste deelprojecten in het voorjaar van 2019. Start bouw van de eerste plandelen zal omstreeks eind 2019 kunnen beginnen. 

Foto: ondertekening anterieure overeenkomst vervolgfasen Park Luistruik
Vlnr: Wethouder mevr. C. van Brakel, T. van der Horst (ontwikkelingsmanager BPD) en H. Hulscher (regiomanager Van Wanrooij Projectonwikkeling). 

Park Luistruik is een woningbouwontwikkeling dichtbij de dorpskern van Nuenen op de locatie van de voormalige sportvelden De Luistruik. Het plangebied bestaat uit ca. 7 ha. waarop in totaal ca. 350 woningen/appartementen worden gerealiseerd. Het noordelijk deel van het plangebied met 205 woningen en appartementen is al gerealiseerd. Het zuidelijk deel van het plangebied is het deel waarop de vervolgfasen met totaal ca. 140 woningen en appartementen in een brede differentiatie worden gerealiseerd.

Project Park Luistruik wordt gekenmerkt door luxe wonen in een fraai, groen woonpark. Het is inmiddels een prachtige nieuwbouwwijk geworden, maar de wijk is nog niet helemaal af. In de volgende fasen komen weer hoek- en rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen en appartementen. Allemaal weer met herkenbare witte/lichte gevels en kleinschalige appartementengebouwen in een parkachtige omgeving.

Ontwerp bestemmingsplan
Het programma voor de vervolgfasen is vastgelegd in een ontwerp bestemmingsplan voor het gehele plangebied Park Luistruik. Dit ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 10 oktober 2018 gedurende 6 weken ter inzage. Voor de bewoners van het plangebied wordt binnenkort een informatieavond georganiseerd.

Voor meer informatie over het plan: www.nieuwbouw-parkluistruik.nl

  • Ligging.jpg
  • DSC_0467.JPG
  • DSC_0525.JPG
  • DSC_0471.JPG
  • DSC_0526.JPG
  • DSC_0529.JPG
  • DSC_0528.JPG