Eindejaarsdonatie aan Voedselbank Oss

We kunnen er allemaal niet omheen: het afgelopen jaar was anders dan anders. Het coronavirus had in 2020 impact op vele aspecten van de samenleving. Zo’n jaar willen we graag op een bijzondere manier afsluiten. We hebben ervoor gekozen om onze jaarlijkse kerstpakketten aan collega’s en relaties te vervangen door het steunen van een goed doel: de Voedselbank.

De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Bijna 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Door de gevolgen van het coronavirus groeit dat aantal snel. Wij leveren graag een lokale bijdrage aan dit goede doel. Daarom doneerden we op maandag 7 december een vrachtwagen vol voedingsmiddelen voor ruim 200 gezinnen aan Voedselbank Oss.

Niet zomaar een kerstpakket
We hebben vooraf bij de Voedselbank gepeild aan welke voedingsmiddelen de meeste behoefte is. Denk daarbij aan koffie, melk, chocolademelk, groentenconserven, ingeblikt fruit, maar ook aan vegetarische producten. Pallets vol met deze voedingsmiddelen lieten we vervolgens bij de Voedselbank bezorgen, waar de vrijwilligers zorgen voor een goede verdeling onder de mensen. In Oss maken momenteel 200 tot 230 gezinnen gebruik van de Voedselbank. We hopen hiermee een betekenisvolle bijdrage te leveren voor de mensen die dit zo hard nodig hebben. 

Bedrijfsleider en vrijwilliger Nelly Kuijpers vertelt: