Van Wanrooij introduceert de Woningconfigurator

De woningmarkt draait op volle toeren en woningen gaan in veel van onze projecten weer als “zoete broodjes over de toonbank”. Maar Van Wanrooij blijft investeren in innovatieve middelen waarmee we het kopen van een woning eenvoudiger, transparanter én leuker maken. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden in nieuwbouwproject Waterdael-3 in Someren hun nieuwbouwwoning zelf samenstellen en direct de kosten berekenen met behulp van een online configurator ontwikkeld door Woonconnect.

Op en top transparantie in het koopproces
Naast het samenstellen van het huis en het berekenen van de totale koopsom kunnen potentiële kopers ook al virtueel door de wijk wandelen en zelfs zien hoe de zon om het huis draait! Daarnaast kunnen onze klanten ook hun hypotheeklasten en energieverbruik berekenen op basis van hun gezins- en woonsituatie. Op deze manier maken we het kostenplaatje heel transparant en bieden we duidelijkheid in een heel vroeg stadium van het verkoopproces. Wel zo aangenaam als je een huis gaat kopen…

Configuratoren in iedere branche
Het wordt steeds normaler dat je producten online kunt aanpassen aan jouw individuele wensen. Bekende voorbeelden hiervan zie je in de autobranche, waarbij je via de website zelf je eigen auto kunt samenstellen met allerlei opties. Maar ook bijvoorbeeld horloges, schoenen en mountainbikes kunnen tegenwoordig gepersonaliseerd worden met behulp van online configuratoren. Hiermee kun je je eigen draai geven aan een product en wordt het uniek en eigen. Dat wil je natuurlijk zeker ook voor je nieuwe woning. Met de woningconfigurator van Woonconnect spelen we in op deze trend.

Pilot 
Als pilot hebben de woningconfigurator als eerste toegepast in project Waterdael-3. Naar aanleiding van de uiteindelijke resultaten en feedback van kopers zal evaluatie en optimalisatie van de tool plaatsvinden. Naast veel gebruiksgemak voor de klant zorgt de woningconfigurator achter de schermen ook voor een efficiëntieslag bij de bouwtechnische ontwikkeling en uitwerking van de woningen.

Aangenaam kopen 
Aangenaam wonen begint met een aangenaam koopproces. We zijn van mening dat we met de woningconfigurator het koopproces nóg transparanter én leuker maken voor onze klanten. De voorpret van het kopen van een nieuw huis kan beginnen met het samenstellen van de nieuwe woning.

Van klantkennis naar klanttevredenheid 
Met het toevoegen van een woningconfigurator aan het koopproces hopen we kopers niet alleen beter en in een eerder stadium te informeren over de mogelijkheden en kosten van onze woningen. Het geeft ons ook meer inzicht in de interesse in onze uitgebreide bibliotheek aan opties die ons flexibele woningconcept Optio te bieden heeft. Deze kennis biedt ons de mogelijkheid om Optio verder te optimaliseren en nóg beter af te stemmen op de woonwensen van onze klanten.

Digitalisering van het verkooptraject 
De wereld om ons heen verandert en digitaliseert snel. Uiteraard volgen we alle nieuwe ontwikkelingen op de voet. De woningconfigurator is één van de stappen die we zetten om het ontwikkel- en verkooptraject van woningen verder te digitaliseren om daarmee het proces voor alle partijen eenvoudiger, sneller en transparanter te maken. Een jaar geleden lanceerden we onze woningapps waarmee geïnteresseerden virtueel en in virtual reality door hun toekomstige woning kunnen wandelen. Deze apps zijn al meer dan 10.000 keer gedownload en worden door meer dan 100 makelaars ingezet bij de verkoop van onze projecten. Met Volgjewoning.nl bieden we onze kopers al geruime tijd een online platform waarin zij alle documentatie en communicatie rondom (de bouw van) hun nieuwe woning kunnen volgen.

Werken bij Van Wanrooij? 
De ingeslagen digitale weg heeft ons geen windeieren gelegd. Jaar naar jaar worden verkooprecords gebroken. De groei van het aantal transacties ligt aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde. We zijn dan ook continue op zoek naar nieuwe collega’s die met ons verder willen bouwen aan onze succesformule. Ben jij die professional die toe is aan een nieuwe, uitdagende baan? Bekijk dan nu onze vacatures en solliciteer>>