Van Wanrooij 2e krachtigste b&u bouwbedrijf van Nederland

Voor de vijfde keer heeft bouw&bedrijfsinfo het krachtigste b&u bouwbedrijf van Nederland vastgesteld. We eindigden voor boekjaar 2020 op de eervolle tweede plaats.

De afgelopen 3 jaar staat Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling steevast in de top 3. Voor boekjaar 2020 ziet de Top-3 van de Krachtigste Index b&u er als volgt uit: 

  1. Roosdom Tijhuis, Rijssen
  2. Wanrooij Bouw & Ontwikkeling, Geffen
  3. KlokHolding, Nijmegen

Bij het toewijzen van deze prijs wordt gekeken naar de hoogste scores op de criteria bedrijfsgrootte, rendement, liquiditeit, solvabiliteit en stabiliteit. Voor de bepaling van het krachtigste bedrijf zijn deze 5 criteria vertaald naar de kengetallen omzet, aantal medewerkers, operationele marge, netto marge, netto werkkapitaal en solvabiliteit. Gezien het projectmatige karakter van de b&u bouwbranche is daarnaast voor elk van deze kengetallen ook het gemiddelde over de afgelopen 3 jaren genomen. In de index zijn alleen bouwbedrijven opgenomen met tenminste 50 medewerkers in vaste dienst. De index is samengesteld uit de resultaten van ruim 140 grootste b&u (woning- en utiliteits)bouwbedrijven in Nederland.

Bron: bouw&bedrijfsinfo