Borgdonck koopt van Dura 21 woningen in project West Kwartier te Bergen op Zoom

Onlangs kocht exploitatiemaatschappij Borgdonck (onderdeel van Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling) van Dura 35 appartementen in plan Rozenoord te Vught. Dura en Borgdonck hebben nu wederom met elkaar overeenstemming bereikt. Het betreft de aankoop van 21 woningen in het nog te bouwen complex West Kwartier in Bergen op Zoom. De Turn-key overeenkomst tussen Dura en Borgdonck is vorige week ondertekend. Dura Vermeer Bouw Zuid B.V. trad als verkoper op en zal tevens de realisatie op zich nemen.

De locatie
In Bergen op Zoom stond alcoholfabriek Nedalco. In de volksmond werd het de ‘Spiritus’ genoemd. In de fabriek werd uit melasse van suikerbieten pure alcohol gedistilleerd. De suikerindustrie was eigenaar van het bedrijf. Toen duidelijk werd dat er voor Nedalco in Bergen op Zoom geen toekomst meer was en het bedrijf zou vertrekken uit de stad kwam met de verkoop een groot terrein beschikbaar. De fabriek is gesloopt, de schoorsteen is daarentegen blijven staan als een trots toonbeeld van industrieel erfgoed. Het gebied is omgedoopt tot nieuwbouwwijk Nieuwe Vesting en ligt aan de rand van het historische centrum van Bergen op Zoom. Project West Kwartier maakt hier deel van uit.

De woningen
Het industriële karakter van de locatie vormt het uitgangspunt voor het ontwerp van West Kwartier. De 21 woningen, met veel variatie in woningtypen, bieden veel ruimte. Ze hebben een woonoppervlakte variërend van 110 m2 tot 152 m2 met ieder een privé-parkeerplaats op eigen terrein. De parkeerplaatsen liggen achter de woningen, waardoor het straatbeeld autoluw blijft. Alle woningen worden voorzien van een duurzame bodem-warmtepomp.

Start bouw juni 2021
De omgevingsvergunning is inmiddels onherroepelijk. Medio juni zal Dura starten met de bouw van de 21 woningen. Het naastgelegen appartementencomplex is kort geleden in aanbouw genomen. De oplevering staat gepland medio 2022.

Zowel Borgdonck als Dura hebben zin om aan de slag te gaan en kijken uit naar voortzetting van de prettige samenwerking.