Van Wanrooij en Boelens de Gruyter kopen logistiek centrum in Voorschoten

Vastgoedontwikkelaars Van Wanrooij en Boelens de Gruyter hebben een logistiek centrum aan de Industrieweg 15 in Voorschoten aangekocht. Op langere termijn kan op deze locatie misschien woningbouw worden gerealiseerd. Voorschoten is een zeer populaire forensengemeente, strategisch gelegen tussen Leiden en Den Haag.

Het object ligt op een perceel van circa 65.000 m² en de opstal is circa 35.000 m² b.v.o. groot. Het gebouw is tot halverwege 2021 volledig verhuurd aan Nippon Expres BV. Op het bijbehorende parkeerterrein is plaats voor ongeveer 200 auto’s.

Wonen en werken
Het logistiek centrum is gelegen op bedrijventerrein Dobbewijk, waar wonen en werken al jarenlang samengaan. Het gebied werd de afgelopen jaren gerevitaliseerd met verschillende nieuwbouwobjecten en kenmerkt zich door een mix aan bedrijven die voorzien in de behoeftes van de lokale bevolking. Ook zijn er verschillende woonstraten aanwezig. Het treinstation Voorschoten is gelegen op 10 minuten loopafstand van het object. Aan de overzijde van het spoor ligt de populaire woonwijk Voorsche Park, aan de noord- en westzijde is een mooi uitzicht over de landerijen.

“Voorschoten ligt gunstig ten opzichte van de snelwegen en Dobbewijk is dan ook uitstekend bereikbaar met de auto”, aldus directeur Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. “De unieke ligging van het object maakt dat het object ook voor de lange termijn waardevast zal zijn. De locatie leent zich goed voor het gebruik als distributiecentrum of als hub voor stadsdistributie in de regio’s  Den Haag en Leiden.”

Herontwikkeling interessant
Directeur John van Wanrooij van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling: “Na een mogelijk vertrek van de huurder kan herontwikkeling naar woningbouw interessant zijn. De vraag naar woningen in de regio Voorschoten is groot, waarbij het ook het doel van de gemeente en provincie is om de woningvoorraad te vergroten in deze regio.”

De verkopende partij was Profound Asset Management. Koper is juridisch geadviseerd door HMK Notarissen en milieutechnisch door SGS Search.